Jobba hos oss?

Vi är alltid intresserade av att träffa duktiga och engagerade människor. Skicka in ditt CV och berätta om dig själv, vad du har gjort hittills och vill göra i framtiden.

Spontanansökan

Just nu söker vi

Linux Enterprisekonsult

Vi söker linuxsystemadministratörer, du bör ha minst RHCE.

Jobbbeskrivning:

Storskalig serverdrift, teknisk felanalys/åtgärd och ändringshantering av Unix/Linux serverar. Planering och driftsättning av nya system.

Vi söker konsulter som kan vara heltid hos kunder och/eller på kontoret. Du är van och jobba i enterprisemiljö och vet att affärer kommer före teknik.

Som konsult hos oss är du en i teamet som bara är ett chattmeddelande bort vart än du sitter. Vi delar kunskap, hjälper varandra och umgås.

Du ska ha

 • + 5 års dokumenterad erfarenhet av Linux
 • RHCE
 • ”Business” tänk.

Skicka in:

 • CV
 • Personligt brev
 • Certifieringar

Samtal från CV-databaser, rekryterare och andra säljare undanbedes vänligt men bestämt.

Sök tjänsten

Linuxkonsulter

Som Linuxkonsult hos oss får du jobba med stort och smått, både på kontoret och ute hos kund. Du kommer att vara ansvarig för drift och underhåll av ett urval av system, både interna och kundsystem. Du kommer att få delta i utvecklingsprojekt samt driva och ta ansvar för egna aktiviteter såsom installationer och utveckling av befintliga system.

Om dig

Du har minst ett par års erfarenhet av Linux/Unix och är bekväm i zsh/bash. Du har arbetat med IT-drift och användarsupport och har god kunskap om både mjuk- och hårdvara. Du har tidigare arbetat med bland annat: nätverk, säkerhet, iptables, Cacti, Nagios, Puppet, Linux, Ldap, Kerberos, Git, Apache, Mysql, Apt,- Proxmox, SAN/NAS, klienthantering Microsoft OS, MS-produkter och andra programvaror. Som person är du serviceinriktad, genuint teknikintresserad, driven och strukturerad. Du är en problemlösare som trivs med att arbeta i team och som har förmåga att lära dig nya saker snabbt. Du har en god samarbetsförmåga och gillar att ge service till organisationen. Du kan uttrycka dig väl både i tal och skrift på svenska och engelska.

Ansök genom att skicka in, CV och ett script som du är stolt över.

Sök tjänsten

Devop

Ditt uppdrag

I devops-teamet hos hos oss arbetar du med drift, utveckling och förvaltning av nya infrastrukturplattformar åt interna och externa kunder. Du kommer att ingå i ett växande devops-team och har stora möjligheter att påverka den nya avdelningen. I ditt ansvar ingår även kontakt med nya kunder. Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat att:

 • Sätta upp och konfigurera servrar/miljöer.
 • Arbeta med CD/CI samt löpande testning och automatisering av nya lösningar.
 • Release Management – i tätt samarbete med utvecklingsteamet.
 • Arbeta med versionshantering, monitorering och applikationsövervakning.
 • Kontakter med och kravställa mot externa hostingpartners
 • Hjälpa utvecklare att sätta upp utvecklingsmiljöer.
 • Planera systemmigreringar.
 • Du arbetar fritt i samråd med våra övriga konsulter. Du är högst delaktig i teknikval och förväntas vara med och bidra med att förbättra och effektivisera arbetet.

Erfarenhetskrav och önskvärda egenskaper

Till denna roll söker vi dig som är ansvarstagande, självgående och driven. Du gillar att ta dig an ny teknik, testa nya saker och är nyfiken på vad som händer inom IT-infra området. Du har en stark vilja att förbättra, effektivisera och automatisera. Du gillar att diskutera, utbyta åsikter trivs med att lära/lära ut. Formella erfarenhetskrav för rollen inkluderar:

 • Minst 3 års erfarenhet av IT-infrastruktur.
 • Erfarenhet av att arbeta med virtualisering och molnlösningar, docker mm.
 • Erfarenhet av Linux, Mysql, Mongodb samt något CMT (gärna Chef, Ansibel alt. Puppet).
 • Utöver detta ser vi gärna att du har erfarenhet av CI/CD och TDD.

Vi är måna om att vår konsulter trivs och utvecklas. Vi har bra löneförmåner, möjligheter till vidareutbildning och regelbundna gemensamma aktiviteter. Din integritet är viktig och vi behandlar alla ansökningar med sekretess.

Hör av dig med ett personligt brev, CV och länk till ditt gitlab konto. Kön, ålder eller ursprung spelar ingen roll hos oss.

Sök till: jobb@orestad-linux.se

Företagsbeskrivning:

Som namnet avslöjar vi jobbar huvudsakligen med Linux eller lösningar som är baserade på öppen källkod. Örestad Linux levererar konsulter till både små aktörer och multinationella koncerner. Våra konsulter är ofta helt integrerade i organisationen. Vi håller hårt på integritet och sekretess.

Vi har under de senaste åren levererat utvecklare och Linuxkonsulter till IKEA IT, Ericsson, Tetra pak. Sony Nordic, Sony Mobile, Atea, Cygate, Axiell med flera.

Sök tjänsten